Best Western Plus Time Hotel
Boka rum

Rum 1

OK
   

Gamla Stan

Gamla Stan är en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor och av Stockholms främsta attraktioner. De var här som Stockholm
grundades år 1252. I Gamla Stan finns flera vackra kyrkor och museer. Här hittar du bland annat Sveriges nationalkatedral Storkyrkan och Nobelmuseet.
Störst av stadsdelens alla attraktioner är Kungliga slottet, ett av världens största slott med över 600 rum.

Från Time Hotel tar du dig smidigast till Gamla Stan med Tunnelbanans gröna linje som går från Odenplan (resan tar 5 min). För tidtabell besök sl.se.
Kungliga Slottet slottet i centrala Stockholm är H.M Konungens officiella residens och väsentliga delar av monarkins representation äger rum här. Slottet är även en daglig arbetsplats för Kungaparet och för de ämbeten som ingår i Kungl. Hovstaterna.

Slottet är öppet för allmänheten och erbjuder inte mindre än fem museum. Slottet är till största delen byggt under 1700-talet i italiensk barockstil, uppbyggt på samma plats som borgen "Tre Kronor" som brann ned 1697. Besök Representationsvåningarna, med praktfulla interiörer från 1700- och 1800-talen, Rikssalen med Drottning Kristinas silvertron samt Ordenssalarna.

Missa inte heller vaktparaden och den dagliga vaktavlösningen. Läs mer om Högvakten HÄR! 
Stortorget i Gamla Stan är troligen Sveriges äldsta torg och en av Sveriges viktigaste historiska platser. Stortorget utgjorde från början den centralpunkt kring vilken staden växte fram. Vid Stortorget fanns sedan 1300- till 1700-talen stadens Rådstuga. Idag är torget en populär turistattraktion med flera caféer och restauranger.

Varje år sedan 1915 arrangeras Stortorgets julmarknad i hjärtat av Gamla Stan. Det är Stockholms äldsta julmarknad och har, utan avbrott, funnits i snart 100 år på Stortorget i Gamla stan under sista månaden före jul. Överskottet från uthyrningen av bodarna mm används av Stockholms-Gillet för att ge bl.a. stipendier och olika typer av bidrag. T.ex. har minnestavlan av Carl Larsson på Prästgatan, vinterbelysning på Köpmangatan samt bysten av August Blanch på Karlavägen finansierats av dessa pengar.
Storkyrkan är domkyrka i Stockholms Stift och tillhör Stockholms domkyrkoförsamling. Kyrkan ligger i kvarteret Rådstugan mellan slottet och Börshuset i Gamla Stan. Den är Stockholms äldsta församlingskyrka.

Under andra hälften av 1200-talet lät Birger Jarl uppföra en kyrka i gamla stan. Kyrkan finns omnämnd första gången i ett dokument från år 1279. Efter bränder uppfördes en större kyrka på samma plats år 1306. Under århundraderna har kyrkan byggds om och byggds till. Sin nuvarande utformning fick kyrkan på 1700-talet. Även på 1900-talet har det gjords ändringar i kyrkan. År 1908 togs putsen bort på pelarna i Kyrkan.
 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2018 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse