Best Western Plus Time Hotel
Vasamuseet

Vasamuseet är ett av våra mest besökta museer i Sverige, det ligger så Södra Djurgården och du tar dig enkelt dit.

Hit kommer man för att titta och lära sig mer om det prestigefyllda Skeppet Vasa som olyckligt nog gick på grund under sin jungfruresa här i Stockholm år 1628. På Vasamuseet får du chansen att komma riktigt nära krigsskeppet Vasa. Skeppet kantrade och sjönk strax efter att man hade kastat loss, vilket sågs som ett stort misslyckande.

Efter 333 år på botten bestämde man sig för att bärga skeppet, och tack vare detta är Skeppet Vasa det enda bevarade 1600-talsskepp som finns att besöka. Med sina drygt 700 snidade skulpturer är hon också en unik skatt. Detta är flera av anledningar till varför många letar sig ut till Södra Djurgården.

På Vasamuseet finns det flera sätt att lära sig om Vasas historia på, dels så visar man varje dag en film som berättar och Vasas historia, önskar man att få
det berättat för sig så arrangeras även visningar som ges både på svenska och engelska.  Under helger och lov arrangeras familjeaktiviteter vilka du kan läsa mer om i deras kalender.

Förutom att beskåda det imponerande skeppet Vasa så kan man göra ett besök i restaurangen som serverar både lunch och fika. Det finns även en museibutik som säljer produkter och souvenirer som givetvis har koppling till Vasa.

På museet bedrivs idag en världsledande forskning för att motverka nedbrytningsprocesserna. En del av detta har kommit att bli en utställning,
”Bevara Vasa” den handlar om den rådande högteknologiska fajten mot naturens krafter. Det bästa vore att ställa Vasa i ett mörkt, syrefritt rum. Men ska man
bärga en kulturskatt i världsklass som ingen får se?

Praktisk info om Vasamuseet
Teckenspråks-visning är möjlig (förbokning krävs)
Barn och ungdomar till och med 18 år har fri entré
Vuxna: 130 kr, onsdagar (1 sep-31 maj) kl 17-20 100 kr
Student 100:-

Vasamuseet har öppet:
Måndag – söndag 10-17
Onsdagar 10-20
Från 1 juni till och med 31 augusti är museet öppet dagligen kl. 8.30-18

Så tar du dig till Vasamuseet
Det finns flera alternativ för att ta sig ut till Vasamuseet:
Djurgårdsfärjan från Gamla Stan/Slussen
Spårvagn från Norrmalmstorg
Buss 69 eller 69E från Sergels Torg

För tidtabell besök SL
Till Vasamuseets hemsida    

 

 

 
 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2018 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse