Best Price Best Western Rewards
Best Western Plus Time Hotel
Time Hotel Logo

Om Time Hotel - Din oas i Vasastaden.


Välkommen till Time Hotel – en fridfull oas i Stockholm City med närhet till natursköna Hagaparken.


Vare sig du har turistat i Stockholm eller suttit i möten hela dagen, brukar känslan vara densamma: till slut vill man bara hem. Slappna av. Rå om sig själv i en lugn och rofylld miljö. Gärna en bit ifrån larm och puls. Varför inte mellanlanda i vår ljusa och rymliga lounge där du kan ta en enklare maträtt med något att dricka?

HISTORIA 

 

”Det ska kännas som att komma hem”


Vad har en omorganisation på LM Ericsson på 1970- talet att göra med en familjeägd hotellrörelse på 2000- talet? Det mesta faktiskt. Min far, som kom till Sverige från Indien på 50- talet, förlorade sin anställning då. Rådvill om vad han skulle göra köpte han ett pensionat på Odengatan, som han började driva med hjälp av min mor.

 

Deras signum var att det skulle kännas personligt och hemtrevligt. Kort sagt: att bo på deras pensionat skulle kännas som att komma hem. Jag tillbringade mina skollov och helger med att jobba extra där. Tidigt fascinerades jag av den färgstarka hotell miljön – alla intressanta människor som arbetade där. För att inte tala om de spännande gästerna som kom och gick. Några kom tillbaka år efter år. De älskade mammas och pappas hemtrevliga och diskreta service. Det föll sig därför helt naturligt för mig att ge mig in i hotellbranschen. Jag kunde inte föreställa mig något roligare. Efter tre års hotellstudier i Österrike och några intensiva år i branschen i Österrike, Schweiz och Stockholm dök tillfället jag hade drömt om upp: att förvärva och driva ett eget hotell. 1991 köpte vi Hotell Haga med 38 rum i samma fastighet som dagens Time Hotel. Samtidigt gick Sverige in i en lågkonjunktur. Vi fick göra allt själva. Vi tog begreppet ”personligt och familjeägt” till en helt ny nivå. Med hårt arbete, okuvlig vilja och ständigt fokus på våra gästers välbefinnande och komfort tog vi oss igenom svackan och kom ut på andra sidan. Med stärkt självförtroende. Vi hade lärt oss hotellverksamhet och service från grunden.
 
I dag har Time Hotel vuxit till 144 rum men vårt framgångsrecept är oförändrat. Känslan hos dig som gäst ska vara exakt densamma som min far ville på Pensionat Oden på 1970- talet: det ska kännas som att komma hem.

Välkommen hem till oss.

Anita Chibba
Renata Chibba
Reshi Chibba
VD och grundare av Time Hotel


Ps. som en diskret hyllning till min far och mor går en ton av Indien – en del av mitt ursprung – genom hela Time Hotel. Mest iögonfallande är konstverket på den 10 meter höga väggen i vår lounge, som består av 60 separata tavlor med mönster inspirerade av min mors saris. Även i rummen finns tavlor och mattor med kopplingar till Indien och Asien. Liksom på varje våningsplan där liljan går igen i olika former och utföranden. Även om vi är ute och reser i världen får vi aldrig glömma var vi kommer ifrån.

Time Hotel Stockholm
Vanadisvägen 12
113 46 Stockholm
Sverige

Tel: 08- 545 473 00
Fax: 08- 545 473 01
E- mail: info@timehotel.se 
Bokning:reservations@timehotel.se

Maila oss.
förnamn.efternamn@timehotel.se

Reshi Chibba
VD/Hotellchef  

Tiina Kalpa
Försäljnings- och marknadschef 

Gruppbokning
groupreservations@timehotel.se

Regina Levenkova
Husfru / Frukostchef

Green Key Hotel

Som ett av 2600 hotell världen över är Time Hotel certifierade enligt Green Key, en internationell miljömärkning som är speciellt utformad för hotell- och konferensanläggningar. Det innebär att vi har högt ställda krav på oss som vi inte bara måste leva upp till, utan som vi vill leva upp till. Och allra helst överträffa.

Vår Hotell-Familj

Förutom Time Hotel ingår även alldeles nyinvigda Grow Hotel i Sundbyberg i vår hotellfamilj. Om du gillar Time Hotel är vi övertygade om att du också skulle tycka om dem. Vår ambition är, som alltid, att skapa en hemtrevnad, en det-ska-vara-som-att-komma-hem-känsla i alla våra hotell. Prova dem gärna.

Sov gott om natten – Time Hotel är ett “Väl brandskyddat hotell”.

Två saker som brukar göra att man sover gott om natten: en skön säng och avsaknad av oro. Sängarna på Time Hotel är av bästa märke och erkänt sköna. För att ytterligare bidra till din goda nattsömn vill vi att du också ska veta att vi har erhållit högsta säkerhetsklass vad gäller brandskydd. Vi har en klass högre – Väl brandskyddat hotell – än det som lagen kräver.

Att göra något för någon annan. 

 

I vårt servicearbete ingår alltid att göra allt för dig som gäst. Vi vill dock sträcka våra hjälpande ambitioner även utanför hotellets väggar. Därför faller det sig helt naturligt för oss att stödja välgörenhetsorganisationerna Nalles Resa och Hand in hand.

Nalles resa

– vi erbjuder svårt sjuka barn och deras föräldrar boende på Time Hotel i samband med Stockholmsbesök.

Hand in hand

– vi skänker medel till Hand in hand som hjälper kvinnliga entreprenörer i Indien med så kallade mikro-lån för att komma igång med sina verksamheter för att kunna försörja sina familjer.
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse