Best Price Best Western Rewards
Best Western Plus Time Hotel
Time Hotel Logo
Boka rum
Bokningskod
Ange bokningskod för att se ditt pris.
Boka
VINTERSALE 25 % rabatt

Upptäck vårt Vasastan.

 

Vasastan är en av Stockholms mest vibrerande stadsdelar, full av gamla pärlor – butiker och restauranger – och nyöppnade trend-spots. Vi älskar det, nedan listar vi några anledningar till varför du också kommer att göra det.

 


Det fina med Vasastan är att du egentligen aldrig behöver lämna stadsdelen. Allt finns här: restaurangerna och caféerna – såväl klassiska som trendiga – shoppingen, kulturen – muséer och gallerier. Om du ändå till äventyrs skulle vilja lämna våra ”hoods”, så hittar du Stockholm City åt ena hållet och natursköna Hagaparken med miltals av promenad- och joggingleder åt det andra hållet. Men som sagt: varför gå över ån efter vatten?
1
Time Hotel Vanadisvägen 12 113 46 Stockholm Sverige
Information
Bokning:reservations@timehotel.se
2
Hagaparken
Information
www.visithaga.se
Kontakt
Mail
Tlf.
3
Biografen Capitol
Information
www.capitolbio.se
4
Tennstopet
Information
www.tennstopet.se
Kontakt
5
Sven-Harrys Konstmuseum
Information
www.sven-harrys.se
6
Flippin Burgers
Information
www.flippinburgers.se
Kontakt
Tlf.
7
Domino Antik
Information
www.dominoantik.se
8
Café Pascal
Information
www.cafepascal.se
Kontakt
9
Rolfs Kök
Information
www.rolfskok.se
10
Carl Eldhs Ateljémuseum
Information
www.eldhsatelje.se

Hagaparken

I parken finns en rad olika paviljonger och tempel, till exempel Haga slott. Miltals med promenad- och joggingstigar runt den vackra Brunnsviken. Parkens totala yta omfattar 144 hektar och ingår i Kungliga nationalstadsparken. Kronprinsessan Victoria med familj bor sedan länge i parken.

Bio Capitol

Capitol är en repertoarbiograf med inriktning på ny film från hela världen i två salonger med 103 respektive 82 platser. Capitol strävar efter att presentera ett ambitiöst event- och specialprogram med temaserier, samtal och aktuella gäster. Bio med extra allt – t ex en restaurang.

Tennstopet

Tennstopet är en klassisk restaurang i Vasastan. Allt sedan sin tidigare adress i Klarakvarteren har den varit en mötesplats för journalister, författare och andra kulturpersonligheter. Här kan du äta hederlig svensk husman med en öl och en ”stänkare” i den vackra tennbaren.

Sven-Harrys Konstmuseum

I Vasaparken hittar du en arkitektonisk pärla: Guldhuset. Huset inrymmer en konsthall – med restaurang – där varierande utställningar av i första hand svenska konstnärer visas. I takvåningen ligger en kopia av grundarens, byggherren Sven-Harry Karlsson, tidigare hem.

Flippin Burgers

För att få inspiration till den perfekta hamburgaren åkte ägaren till Flippin Burgers runt i USA och åt hamburgare. Resultatet syns inte bara på tallriken utan även utanför: alla dagar i veckan bildas en kö vid öppningsdags. Läckra burgare och Ben & Jerry's milkshakes ger lön för mödan.

Domino Antik

Domino Antik är specialiserade på Art Deco. Många lampor från 30-, 40-, 50- och 60-talet är det. Och Luxus-lampor. Domino Antik ligger endast några minuter från tunnelbana Odenplan eller Rådmansgatan. För dig som tyckte det var bättre förr. I alla fall design-mässigt.

Café Pascal

Café Pascal ligger i ett stilla gatuhörn, bara ett kvarter från livliga Odenplan. Det prisbelönta caféet i Vasastan har inte bara vunnit förstå-sig-påarnas utan även Stockholmarnas gunst med sitt goda kaffe och matiga smörgåsar. Kanske även din gunst?

Rolfs Kök

Rolfs Kök är modern svensk krogklassiker. Grundaren ville skapa ett öppnare kök för att få mer kontakt med gästerna. Han var tidigt ute med att ta in kända, svenska arkitekter för att skapa rätt miljö. Design av Jonas Bohlin och Thomas Sandell.

Carl Eldhs Ateljémuseum

Besök Carl Eldhs unika ateljé från 1919, vackert belägen i Bellevueparken, intill Brunnsviken. Skulptören Carl Eldh var en av Sveriges mest anlitade konstnärer under 1900-talets första hälft. Se flera hundra verk av en av Sveriges mest kända skulptörer.

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse